Kako prodajati?

Veste kaj je bistvo uspešne prodaje? Veliko prepričevanja in obsežnega predstavljanja podrobnosti? Ne, sploh ne! Bistveno je to, da znate zares zavzeto in skrbno poslušati kaj kupec potrebuje. Da znate ugotoviti, kako mu pomagati, mu rešitev predlagati in prodati za ustrezno ceno. Seveda, tudi po zaključeni prodaji mu morate stati še naprej ob strani. Kaj? Pri vas prodaja ne teče na tak način? Potem morate to čim prej spremeniti in prodati tudi do 3x več, kot ste doslej. Pri nas vas čaka pravi trening!

Z naših treningov: Spopad z nalogo
Trening?

Res, pravi prodajni trening. Jure bo vaš trener, vi boste pa skupaj z njim zelo intenzivno delali. V skupinah, samostojno. Pred avditorijem boste predstavljali svoje ugotovitve, tekmovali z ostalimi skupinami, se potegovali za posebne simbolne nagrade ... Zavedati se morate, da bodo vsi udeleženci zelo, zelo aktivno vključeni v dogajanje.

Igranje vlog

Vse ključne prodajne situacije vašega podjetja bomo vadili pred kamero. In drug drugemu pojasnili, kaj je v prodajnem procesu še posebej dobro uspelo in kaj bi lahko naredili drugače. Prejeli boste posnetke svojih nastopov in sami preverili, kje morate svoj pristop izboljšati.

Aktivatorji

Ko bo produktivnost padla, bomo razpoloženje dvignili z različnimi aktivatorji. Z drobnimi igrami, domislicami, z malo nagajivosti. Pomembno je, da se na treningu odlično počutite in tudi imenitno zabavate.

Z naših treningov: Skupinsko delo
Z naših treningov: Skupinsko delo
Kje?

Naše treninge praviloma organiziramo v prostorih naročnikov. Pri tem morajo biti na trening prijavljeni vsaj 4 udeleženci. Naročnik mora zagotoviti prostor za vaje in predstavitve in še en ločen prostor za skupinsko delo in igranje vlog.

Koliko časa?

Izobraževanje traja skupno najmanj 3 do največ 5 dni (odvisno od dogovora o sodelovanju). Vsak dan moramo opraviti vsaj 6 ur traninga z uro in pol pavz, skupaj 7 in pol ur treninga.

Prodajni proces

 

1. Prvi vtis,
2. preverjanje potreb,
3. predstavitev,
4. zaključevanje.


Prodajni proces je pri vsaki prodaji isti. O tem se strinjajo vsi vodilni prodajni strokovnjaki. Ga v vašem podjetju poznate in obvladate?

Več

Nagrada za vaše priporočilo

Če nas priporočite drugim podjetjem, vam takoj po njihovem celotnem plačilu izstavimo dobropis v vrednosti 15% njihove vrednosti usposabljanja in nakažemo znesek na vaš TRR.

Edini pogoj je, da ste pri nas prej ali sočasno opravili trening. Tako si lahko z več priporočili povrnete celotno investicijo v prodajno izobraževanje.

Več

Prenos novega znanja v prakso

Zavedati se morate, da boste uporabno vrednost treninga izkoristili le, če boste na podlagi novih znanj spremenili svoje ravnanje, svoje odzivanje, svoje razumevanje dogajanja. S spremembami morate pričeti takoj, še isti dan. Z vsakim dnevom, kjer vztrajate pri starih navadah in ravnanjih, znižujete možnosti za izboljšanje svojega delovanja. Če nič ne spremenite v roku 10 dni, bo vse ostalo po starem, trening bo ostal zgolj na papirju.

Začnite povečevati svojo prodajo!

Kliknite na spodnjo povezavo in v spletnem obrazcu oddajte podatke za brezplačno oceno prodajne usposobljenosti vaših prodajalcev in vodje prodaje. Poslali vam jo bomo v roku 1-3 delovnih dni. Če bomo ugotovili, da bi vam naša pomoč povečala prodajo, bomo k analizi priložili še okvirni predlog za izvedbo usposabljanja vaših prodajalcev in vodje prodaje ter predlog za prodajno usmerjeno nagrajevanje.

Brezplačna ocena prodajne usposobljenosti

Kontakt

Tel.:
051 377 865
 
 
Prodajalec.si
Adverto d.o.o.
Ribniška ulica 4
2000 Maribor
 
Email: 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Na spletnih straneh Prodajalec.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo udobno prebiranje vsebin. S klikom na spodnji gumb "Sprejemam" boste dovolili uporabo vseh Prodajalec.si piškotkov in si s tem zagotovili vse prednosti uporabe naše spletne strani. Podrobnosti o uporabi piškotkov na naši spletni strani so na voljo TUKAJ.

  Sprejemam vse piškotke te spletne strani.
EU Cookie Directive Module Information