Kaj delamo prodajalci običajno narobe?

Seznam je daljši, kot bi si mislili (temelji na naših izkušnjah in velja za slovenske prodajalce):

  • Povsem rutinski odnos do kupca.
  • Vzvišen ali podrejen odnos do kupca.
  • Ne uporablja se tehnika zrcaljenja in tehnika aktivnega poslušanja.
  • Predstavitev rešitve (našega izdelka ali storitve) brez poznavanja kupčevih potreb in želja (zelo pogosta napaka).
  • Prodajalci, ki vendarle preverjajo kupčeve potrebe, ne uporabljajo tehnike postavljanja dobrih odprtih vprašanj.
  • Kupca s pretirano aktivnostjo (uslužnostjo) postavimo v pasivni položaj in ga s tem čustveno in vsebinsko potisnemo iz procesa odločanja o nakupu.
  • Predstavitev cene še preden smo ustvarili vrednost (korist) za kupca.
  • Predolgo in neprilagojeno predstavljanje.
  • Pretiravanje s tehničnimi podrobnostmi, ki kupca ne zanimajo.
  • Velika večina prodajalcev po predstavitvi ne opravi aktivnega zaključevanja prodaje in se nenehno vrača na nepomembne podrobnosti o izdelku / storitvi.

Kako doseči izboljšanje?

Ko so naštete napake že del navad in načina dela prodajalcev, je proces njihovega odpravljanja počasnejši in napornejši (tudi dražji). Zato je ključno, da svojo prodajno ekipo usposobite neposredno ob zaposlitvi oz. čim prej.

V vsakem primeru pa je celoten proces usposabljanja mnogo daljši, kot si verjetno predstavljate. Najboljše rezultate lahko dosežete tako, da z nami zaženete usposabljanje celotne prodajne ekipe (priporočamo, da vključite tudi del poslovodstva, ki je odgovoren za prodajo) in vodje prodaje, nato pa v podjetju nadaljujete z internimi prodajnimi treningi in prodajnimi nastopi z igranjem vlog. Pri tem vas mi podpremo z nadzorom in dodatnim znanjem na mesečnem nivoju.

Pomembnost vodje prodaje

Ali dovolj časa in pozornosti posvečate delu svojih vodij prodaje?

Vodilni strokovnjaki s področja prodaje se strinjajo, da je dobro delo vodij prodaje eden od ključev do uspeha podjetja. Obvladati morajo upravljanje in učenje prodajalcev, biti pri tem izjemno potrpežljivi in vztrajni, delovati proaktivno in ustvarjati timsko vzdušje.

Več

Začnite povečevati svojo prodajo!

Kliknite na spodnjo povezavo in v spletnem obrazcu oddajte podatke za brezplačno oceno prodajne usposobljenosti vaših prodajalcev in vodje prodaje. Poslali vam jo bomo v roku 1-3 delovnih dni. Če bomo ugotovili, da bi vam naša pomoč povečala prodajo, bomo k analizi priložili še okvirni predlog za izvedbo usposabljanja vaših prodajalcev in vodje prodaje ter predlog za prodajno usmerjeno nagrajevanje.

Brezplačna ocena prodajne usposobljenosti

Kontakt

Tel.:
051 377 865
 
 
Prodajalec.si
Adverto d.o.o.
Ribniška ulica 4
2000 Maribor
 
Email: 
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Na spletnih straneh Prodajalec.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo udobno prebiranje vsebin. S klikom na spodnji gumb "Sprejemam" boste dovolili uporabo vseh Prodajalec.si piškotkov in si s tem zagotovili vse prednosti uporabe naše spletne strani. Podrobnosti o uporabi piškotkov na naši spletni strani so na voljo TUKAJ.

  Sprejemam vse piškotke te spletne strani.
EU Cookie Directive Module Information