Neverbalna komunikacija

V splošnem poteka velik del naše komunikacije brez besed, zato je poznavanje nebesedne komunikacije močno orodje, s katerim lažje presojamo medsebojne odnose. S poznavanjem nebesedne komunikacije bomo uspešnejši tako na zasebnem kot na poslovnem področju, saj nam ugotovitve pomagajo pri razumevanju psihičnega in fizičnega počutja osebe.

Zrcaljenje

Z zrcaljenjem označujemo posnemanje vedenja druge osebe. Opazimo ga med ljudmi, ki si medsebojno zaupajo, na primer pri partnerjih, večletnih prijateljih, med starši in otroki ter v skupinah, kjer izstopa vodja, ki mu ostali zaupajo. Primeri so igralci v nogometnem moštvu, ki posnemajo kapitana, če mu zaupajo.

Tehniko zrcaljenja lahko uporabimo v prodajnem procesu tako, da posnemamo obnašanje kupca (položaj telesa, rok in nog, hitrost govora in odzivanja, energičnost, ... ) in se s tem kupcu psihološko približamo. S tem izboljšujemo odnos in povečujemo kupčevo zaupanje. Pri tem seveda ne posnemamo kupca kot papagaji. Zrcaljenje mora biti zmerno, sicer bo kupec imel neprijeten občutek nenaravnega stanja v odnosu do vas.

Na spletnih straneh Prodajalec.si uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo udobno prebiranje vsebin. S klikom na spodnji gumb "Sprejemam" boste dovolili uporabo vseh Prodajalec.si piškotkov in si s tem zagotovili vse prednosti uporabe naše spletne strani. Podrobnosti o uporabi piškotkov na naši spletni strani so na voljo TUKAJ.

  Sprejemam vse piškotke te spletne strani.
EU Cookie Directive Module Information